Opskriften på tykmælkskage (for dem der ikke kender den og skulle ha' lyst til at prøve) kommer her:
TYKMÆLKSKAGE:
7 dl sukker
1 liter tykmælk
12 dl mel
200 g smeltet margarine
5 tsk. kanel og 5 tsk. natron
Alt blandes sammen, bages ved 200 grader i ca. 30 min. (der bliver en STOR bradepande af denne portion)
Når kagen er afkølet lidt skal der glasur på :
100 g smeltet margarine
4 dl flormelis
1½ tsk. cacao
2 tsk. vanilie
4 spsk. færdiglavet kaffe
GOD FORNØJELSE og VELBEKOMME.

Efter at "sølv"-strømperne er blevet HELT færdige har jeg fået strikket en del på Birch-sjalet og det skrider fremad. Jeg synes det bliver rigtig smukt og er overrasket over hvor dejligt Netto-garnet egentlig er. Det bliver et dejligt, blødt og billigt sjal. Selve mønsteret er nemt og hyggeligt at strikke, så det er ren fornøjelse at sidde med :-)
I den weekend der kommer skal jeg på sommerhus weekend med Inger, Kirsten og Connie. Det er Inger som ligger sommerhus til og jeg glæder mig bare for vildt til dels at komme lidt hjemmefra, men også at komme til at storhygge, grine, drikke rødvin, strikke og bare ha' en dejlig lang tøseweek-end. Så tøser, hvis i glæder jer bare ½ så meget som mig, så kan det kun blive en god week-end. ER igang med at pakke strikketøj ned, man skulle jo nødigt komme til at mangle noget!!
Hvor jeg önsker jeg kunne tage med på den week-end! Men jeg får vente til Svendborg. Og det gör så at I er nödte til at have en go´ week-end! Hvis jeg ikke kan være med så må den da i hvert fald være god.
SvarSletForresten, hvad er tykmælk?
Hej Frida.
SvarSletJeg er sikker på at vi nok skal få en rigtig skøn week-end og jeg glæder mig også allerede til Svendborg :-)
Tykmælk er mælk (sødmælk) som efter opvarmning og afkøling tilsættes mælkesyrekultur. Altså et syrnet mælkeprodukt. Du kan også vælge at bruge kærnemælk, A-38 o.lign. Men kagen hedder tykmælkskage så jeg bruger tykmælk :-))
Ok, det kender jeg jo, vi kalder det simpelthen for surmælk. Og jeg bruger den meget til bagning, synes den giver en helt anden konsistens end alm. mælk. Jeg tror jeg må pröve den kage, virker at være en ægte enkel hverdagskage til bradepanden. Giv de andre et knus fra mig.
SvarSletHej igen Frida.
SvarSletDet er nemlig en enkel og hurtig hverdagskage. :-)
Skal nok viderebringe dit knus til de andre.
Ja, vi gør nemlig Connie. Som børn ville sige: Kun 4 gange skal vi sove endnu...*G*
SvarSletTak for opskriften. Det lyder lidt henad den kanelkage jeg kender, men denne skal afprøves ka' du tro.
SvarSletKa' i nu ha' en rigtig hyglig weekend! Du trænger til det, ven, så nyd det nu. Og hils de andre osse fra mig.
Kram fra
nettie
Rigtig rigtig god tur, det bliver garanteret mere end hyggeligt :-))
SvarSletMange hilsner til alle deltagerne her fra det midtjyske!
KH Anne